Önálló zálogjog vásárlás

Az önálló zálogjog vásárláson alapuló együttműködések keretében a Jelzálogbank üzleti partnerei számára lakáscélú illetve, üzleti ingatlanok finanszírozásához köthető forint és deviza refinanszírozást kínál. A refinanszírozási együttműködés az alábbi fő lépések útján valósul meg:

  • a kereskedelmi bank jelzáloghitelt nyújt,
  • a jelzáloghitel fedezetéül szolgáló ingatlanra a Ptk. 269. §-a szerinti önálló jelzálogjogot alapít,
  • a Jelzálogbank - a kereskedelmi bank visszavásárlási kötelezettsége mellett - megvásárolja a kereskedelmi bank által felajánlott önálló zálogjogokat, melyek a vonatkozó jogszabályi feltételeknek maradéktalanul megfelelnek.

Az állami kamattámogatást élvező hitelkonstrukciók Magyarországon jelenleg alapvetően két módon érhetők el. Az ún. forrásoldali kamattámogatás akkor vehető igénybe, ha a folyósított kölcsön Jelzálogbank által, jelzáloglevél kibocsátás útján allokált forrásból származik. A kamattámogatott refinanszírozást alapvetően befolyásolják a kamattámogatási rendszer módosításaira vonatkozó kormány döntések, a Jelzálogbanknak így ezeken a kereteken belül van lehetősége az üzleti lehetőségek kihasználására.

Kérdései vannak?
Szívesen megválaszoljuk őket!
+36 1 301-5500
Lakossági Ügyfelek részére:
Intézmények, befektetők részére: