tájékoztató az unicredit jelzálogbank zrt. meglévő ügyfeleinek


Tisztelt Ügyfeleink!

 

A 2020. évi CVII. törvény és a 216/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet szerinti fizetési moratórium 2022. december 31. napján véget ér.

Azon hitelek törlesztési kötelezettsége, amelyek 2022. december 31. napján még moratórium alatt álltak, 2023. januárjától újraindul. Kérjük, gondoskodjon kölcsöne esedékessége napján a megfelelő fedezet elhelyezéséről törlesztőszámláján.

 

A jogszabály rendelkezései alapján a moratórium időszaka alatt meg nem fizetett kamatok és díjak a moratórium lejáratával nem kerülnek tőkésítésre és nem kamatoznak, azokat a moratóriumot követően a hátralévő futamidőben esedékes törlesztőrészletekkel együtt egyenlő részletekben kell megfizetni. Ennek hatására a kölcsön teljes futamideje növekszik, a hitel lejárata a moratóriumban töltött időtartamnál nagyobb mértékben tolódik ki, ezáltal a teljes futamidő alatt megfizetendő összeg is emelkedik.

Bankunk lehetőséget biztosít arra, hogy ügyfelei a moratórium alatt felhalmozott kamat-, díj- és költség tartozásukat részben vagy egészben díjmentesen megfizethessék/előtörleszthessék.

 

Bankunk 2023. januárjában minden érintett ügyfelét írásban értesíti hitelügyletének változásáról.

 

Ha pénzügyi teljesítőképességét felmérve úgy látja, hogy a törlesztési moratórium időszakát követően hiteltartozásának törlesztésében nehézségei lesznek, kérjük, ezt minél hamarabb, akár már a moratórium megszűnése és a törlesztés újraindulása előtt jelezze kollégáinknak bankfiókjainkban, akik segítenek megoldást keresni helyzetére.

 

A hitelkönnyítő lehetőségekről törlesztési nehézségek esetén részletesebben kérjük tájékozódjon Bankunk honlapján azalábbi oldalon, vagy felmerülő kérdésével kapcsolatban az alábbi helyen érdeklődhet:

·        telefonos ügyfélszolgálatunkon a +36-1/20/30/70-325-3200 telefonszámon munkanapokon 8-18 óráig, vagy

·        felkeresheti Önhöz legközelebbi bankfiókunkat nyitvatartási időben és kérhet kollégáinktól tájékoztatást.

 

Üdvözlettel,

UniCredit Jelzálogbank Zrt.


A 2021. november 1-től érvényes rendelkezésekről ide kattintva tájékozódhat.

A 2021. január 1-től érvényes rendelkezésekről ide kattintva tájékozódhat.

A 2020. március 19-től érvényes rendelkezésekről ide kattintva tájékozódhat.

 


Az UniCredit Jelzálogbank 2010. január 1-től nem nyújt vevőfinanszírozáshoz új lakásávásárlási célú hitelt mangánszemélyeknek, azonban a meglévő ügyfelek továbbra is igényelhetnek lakásvásárlási kedvezményt utóbb született gyermekek után, melyről bővebb információ itt található. 

Az UniCredit Jelzálogbank azon ügyfelei részére, akiknek átmenetileg nehézséget jelent hitelük törlesztése, személyre szabott hitelkönnyítő megoldást kínál, melyről bővebb információ itt található.

Kérdései vannak?
Szívesen megválaszoljuk őket!
+36 1 301-5500
Lakossági Ügyfelek részére:
Intézmények, befektetők részére: