Közzététel

Az UniCredit Jelzálogbank Zrt. (1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló CCXXXVII. törvény 122. § (4) bekezdés b) pontja alapján az alábbi tájékoztatást teszi közzé

2017. április 28.

A Magyar Nemzeti Bank H-JÉ-I-B-298/2017.számú határozatában kötelezte az UniCredit Jelzálogbank Zrt-t arra,hogy az informatikai tevékenységére vonatkozóan a határozat kézhezvételét követően legkésőbb 2017.december 31-ig napjáig és azt követően folyamatosan biztosítsa az alábbiakat:

  1. Gondoskodjon arról,hogy a kiszervezett tevékenység szerződésben foglaltaknak való megfelelését a belső ellenőrzése a jogszabályi előírásokkal összhangban legalább évente megvizsgálja;
  2. A jogszabályi előírásoknak megfelelően rendelkezzen olyan helyreállítási tervekkel,amelyek a rendszerek helyreállíthatóságát a rendszerek által nyújtott szolgáltatás kritikus helyreállítási idején belül lehetővé teszik, valamint gondoskodjon azok rendszeres teszteléséről.

A Magyar Nemzeti Bank rendkívüli adatszolgáltatás keretében előírta az UniCredit Jelzálogbank Zrt. számára, hogy a határozat rendelkező részének a fent előírt intézkedések végrehajtásáról készített –az igazgatóság által megtárgyalt és a felügyelő bizottság által jóváhagyott – belső ellenőri jelentést 2018. február 28. napjáig küldje meg az MNB részére.

A Magyar Nemzeti Bank az UniCredit Jelzálogbank Zrt-t az 1. és 2. pontban feltárt jogsértések miatt 2.000.000,-Ft, azaz kettőmillió forint összegű bíróság megfizetésére kötelezte.

A határozat 2017. április 26-án került kézbesítésére.

UniCredit Jelzálogbank Zrt.


További hírek >>
Kérdései vannak?
Szívesen megválaszoljuk őket!
+36 1 301-5500
Lakossági Ügyfelek részére:
Intézmények, befektetők részére: