Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a vonatkozó legfrissebb jogszabály* értelmében a törlesztési moratórium változatlan feltételekkel 2021. június 30-áig meghosszabbodik azon ügyfelekszámára, akik 2020. március 18-án fennálló szerződések alapján eddig az időpontig már folyósított kölcsönökkel rendelkeznek. Ennek megfelelően a kiemelt társadalmi csoportokba tartozó lakossági ügyfeleknek nem kell nyilatkozniuk jogosultságukról.

A jogszabály ugyanakkor arról is rendelkezik, hogy azoknak az adósoknak, akik 2020. decemberében vagy azt megelőzően nem éltek a fizetési moratóriummal, de 2021. január 1-jétől igénybe kívánják venni, ezt a szándékukat jelezniük kell bankjuk számára írásban vagy a bank által rendszeresített elektronikus úton. Fontos, hogy a lakossági ügyfeleknek ebben az esetben sem szükséges a kiemelt társadalmi csoportokba való tartozásról igazolást benyújtaniuk.

Nyilatkozatát az alábbiak szerint nyújthatja be:

  • postai úton is beküldheti az UniCredit Jelzálogbank Zrt., 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6. címre,
  • az UniCredit Jelzálogbank Zrt. ügynökeként eljáró UniCredit Bank valamelyik fiókjában személyesen.
  • Illetve, az UniCredit Jelzálogbank Zrt. ügynökeként eljáró UniCredit Bank Hungary Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán a 061/20/30/70-325-3200 számon banki munkanapokon 8.00-18.00 óra között,

Azon ügyfeleinknek, akik 2020-ban már megtették a 2021-től hatályos moratóriumra vonatkozó jogosultsági nyilatkozatot, függetlenül attól, hogy igazolták vagy sem a kiemelt társadalmi csoportba tartozást, 2021. január 1-jétől beállításra kerül a törlesztési moratórium.

Az UniCredit Jelzálogbank magánszemély ügyfelei, akik igénybe veszik a moratóriumot, de a későbbiekben mégsem kívánnak élni vele, ezt a szándékukat is nyilatkozati formában kell jelezniük bankunknak, a fentiekben ismertetettek szerint. A ”Törlesztési moratórium megszüntetése nyilatkozat” ide kattintva érhető el.

Ügyfeleink egy nyilatkozatban valamennyi hitelükre is kérhetik a moratórium visszaállítását vagy megszüntetését, vagy külön is megjelölhetik azokat. 

A „Visszalépés a törlesztési moratóriumba nyilatkozat” itt érhető el.


2020.december 29.

Üdvözlettel

UniCredit Jelzálogbank Zrt.

* A637/2020. kormányrendelettel módosított 2020. évi CVII. törvény az egyes kiemelt társadalmi csoportok, valamint pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálását szolgáló átmeneti intézkedésekről; a módosítást kihirdették: 2020. december 22-én.

A törlesztési moratóriummal kapcsolatos újabb információkkal, legfontosabb új tudnivalókkal tájékoztatónkat folyamatosan frissítjük.


További hírek >>
Kérdései vannak?
Szívesen megválaszoljuk őket!
+36 1 301-5500
Lakossági Ügyfelek részére:
Intézmények, befektetők részére: