FELELŐS HITELEZÉS

 

I./ Hasznos tanácsok hitelfelvétel előtt

Az alábbiakban szeretnénk ügyfeleink figyelmét felhívni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapjára (http://felugyelet.mnb.hu/), amely hasznos információival segít abban, hogy a hitelfelvétel előtt megfontoltan, a legjobb érdeke szerint dönthessenek. A honlap fogyasztóknak szóló aloldala tájékoztatást nyújt a hitelfelvételről, bemutatja a hiteltermékeket és tartalmaz banki hiteltermékeket összehasonlító táblázatokat.

Az MNB honlapján az érdeklődők elérhetnek továbbá egy háztartási költségvetés-számító programot. A program segítségével kiszámíthatják, hogy mennyi megtakarításuk marad havonta, ez alapján pedig mérlegelni tudják, hogy a felvenni tervezett hitelösszeg törlesztőrészlete belefér-e a háztartásuk költségvetésébe.

II./ Hitelezés során használt fogalmak az UniCredit Jelzálogbankban

Az UniCredit Jelzálogbank által a hitelezés folyamata során használt fogalmak gyűjteménye itt érhető el.

III./ Hitelkönnyítő csomag

Az UniCredit Jelzálogbank személyre szabott Hitelkönnyítő csomagot kínál azon ügyfeleinek, akiknek átmenetileg gondot jelent(het) hitelük törlesztése. A „forintos” megoldások közül a legfontosabbak, hogy a bank az ügyfele kérésére banki költség felszámítása nélkül meghosszabbítja hitelének futamidejét1, illetve türelmi időt ad a tőke fizetésére két éves felső határral, ami által lehetővé teszi a havi törlesztőrészlet ideiglenes csökkentését.
A bank a hitelszerződést és természetesen az egyéni pénzügyi lehetőségeket figyelembe véve alakítja ki ügyfele részére a személyére szabott hitelkönnyítő csomagot.
Ebben szakmai hozzáértése és az ügyfelek pénzügyi szokásai terén szerzett tapasztalata alapján felajánlja a leginkább megfelelőnek tartott megoldást.
Ha az ügyfélnek mégsem elfogadható ez a személyre szabott Hitelkönnyítő csomag, akkor közös egyeztetés, felelős információcsere után az UniCredit Jelzálogbank rugalmasan egy újabb egyéni megoldást kínál fel neki. A bank és az ügyfél kölcsönös felelősséggel működik együtt a hitel visszafizetése érdekében.

Ha részletes információkat szeretne megtudni az Ön személyre szóló hitelkönnyítő lehetőségéről kérjük, forduljon munkatársainkhoz az UniCredti Bank Hungary Zrt. bankfiókjaikban vagy hívja a +36 1/20/30/70 325 3200-as számon telefonos ügyfélszolgálatunkat, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

1Felhívjuk ügyfeleink figyelmét arra, hogy a futamidő meghosszabbítása esetén a törlesztőrészlet nem csökken azzal arányosan, tekintettel arra, hogy a hosszabb futamidő miatt a fizetendő hiteldíj is növekszik.

Kérdései vannak?
Szívesen megválaszoljuk őket!
+36 1 301-5500
Lakossági Ügyfelek részére:
Intézmények, befektetők részére: